Mik a prosztatamegnagyobbodás tünetei?

A prosztatamegnagyobbodás a férfiak elsöprő többségét érinti, sokuknál kellemetlen és fájdalmas tüneteket okoz. Általában 40 éves kor felett kezd el romlani a helyzet, a 60 év körüli férfiaknak már legalább felének problémát okoz, a 80 feletti urak között pedig gyakorlatilag mindenkinek gondja van a prosztatájával.

6 ok, amiért a prosztatarák csendes gyilkos

A kor előrehaladtával a prosztatarák kockázata egyre növekszik. Ennek ellenére a legtöbb férfi nem törődik a veszéllyel. Pedig kellene: ez a betegség a legsunyibbak egyike, a tünetek csak akkor jelentkeznek, amikor már nagy a baj. Ezért is hívják csendes gyilkosnak.

A prosztatavizsgálat módszerei

A férfiak számára épp olyan fontos az időnkénti prosztatavizsgálat, mint a nőknél a nőgyógyászati vizsgálatok. Az ilyen szűrések fő célja az egészségi állapotról való megbizonyulás és a betegségek korai stádiumban történő diagnosztizálása, hiszen ekkor még jóval könnyebb kezelni és egyúttal gyógyítani is, legyen szó akár prosztatamegnagyobbodásról, akár prosztatarákról.

Amit tudni érdemes a potenciazavarról

Az erektilis diszfunkció – másnéven potenciazavar vagy impotencia – az, amikor a férfi képtelen a megfelelő erekcióra vagy annak megtartására. Ez nem egy betegség, hanem egy tünet, amely általában más problémára utal, legyen az fizikai, pszichológiai, vagy ezek keveréke. Ha mindössze átmeneti potenciazavart tapasztal, nem kell azonnal megijedni. Ez lehet a túlzott alkoholfogyasztás miatt, vagy

Continue reading